söndag 18 december 2011

I baren

Åh så var det fjärde advent, snart julafton. Emelie inleder veckan med feber så det blir en vabbdag i morgon. Helgen bjöd på julfest med firman i ett av Uppsalas största hus. Fördrink med mingel, god julmat och två kollegor som var fantastiska underhållare av musik och stand-up. Ja helt suveräna måste jag säga, mer sånt! Efter underhållningen var det dags för disco, hamnade med de tre första på dansgolvet, Love to dance och DJ spelade bara bra låtar, det var svårt att slita sig.  Men väl så måste man besöka på damrummet ibland och baren för att inte torka ur (varannan vatten på kanten).

Måste ju säga att jag blev rädd för mig själv sista gången jag kollade i spegeln. Allt smink hade jag svettats av och såg ut som Draculas fru utan röda läppar. Fast den här frun hade också många fina torra linjer under ögonen. Jaja skitsamma, ut i mörkret bland discolamporna igen och fortsätta svettas. Ja just det en liten cider skulle sitta fint så iväg till baren. Och nu ska ni få höra...Jag blev NEKAD! Hupp!

"Tyvärr, det blir inget mer ikväll" säger lilla flickan bakom bardisken.
- Har ni stängt redan? frågar jag
"Nej, du får inte beställa mer, du har fått tillräckligt"

Det är här jag har lust att ta tag i hennes skjorta och dra åt mig henne så man nästan kan "näsas" och skrika "ÄR DU HELT JÄVLA DUM I HUVUDET"!

Jag fortsätter något irreterad...
-Men nu måste du skoja, vad baserar du det på att jag är för full?
"Tyvärr (hon tittar åt höger mot en servitris som skakar på huvudet och sen tittar på en liten vakt som precis ställt sig där)...jag bedömer dig som full och vi har haft koll på dig ikväll"

HAFT KOLL PÅ MIG!?!?!?!? Är det här jag tänkte gå bärsärkargång...jo det var det nog.
Sen när??? Under kvällen såg jag en av vakterna prata  i komradio (typ) när jag/vi gick förbi och så här i efterhand så måste han ju "varnat" för mig. - Ettan till tvåan kom. Nu kommer hon. var beredd.  Trodde i min enfald att det var för jag var sååå snygg eller kanske var det att jag var lik Draculas fru? ;)

Jag tappade ord och blev så jädra förvånad, jag var enligt en nykter person plus massor av andra kollegor inte för full så jag skulle behöva bli nekad en liten jävla cider. Hör hur jag svär, det är för att jag säger sanning. Jag kan mig själv och blir det för mycket hinkar jag vatten och åker hem. Jag var inte för FULL. GLAD OCH GLAD var jag!

Kom på sen att vakten måste ha sett när jag missade dörrhålet och gick rakt in med pannan i en tonad glasruta från dansgolvet. Det var lite jobbigt pinsamt ha ha vilken jädra smäll. Kanske det var där på rutan sminket fastnade och jag fick min vita look. Men sånt kan jag göra på dagarna också..senast för fyra dagar sedan när jag snabbt vände mig upp från golvet och tjonga in i dörrkarmen. Så nu har jag två ömma punkter i huvudet :)

Nåja jag gick runt och skvallra lite till kollegorna sen åkte jag hem, hade ju ändå planerat att åka kl. 01.

Lördagen blev en hyfsat pigg dag måste jag säga, var och köpte en Kalle-Anka-julgran med familjen och gjorde julgodis.

God Jul!
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar