lördag 19 februari 2011

Trafik

Men snälla kommun, hur tänker Ni?

  • Först skulle det bli ett bussfritt centrum men ändå körs det bussar genom torget, som smyckas med den gamla fina gatulampan i mitten. De fina träden som blommade så fint om vårarna drogs bort och istället läggs det ner pengar på stora arregemang i blomkrukor.
- Skulle det inte suttit fint med något café i mitten istället? (Lycktan kvar förståss)

Sen blir det förbud mot att ha dubbade däck en sträcka på Kungsgatan för att minska partiklar och kvävedioxid. Vilket leder till mera åkande runt om istället (varför inte gena genom Dragarbrunn?).
  • 2009 Öppnas det för allmän trafik på Dragarbrunnsgatan som tidigare fått användas av enbart transporter, boende och taxi. Denna gata ligger ännu närmare in i centrum än Kungsgatan. Och här är det inte dubbfritt! Koko!
- Ville vi inte ha så bilfritt som möjligt i stan?
Samtidigt har man här försökt att göra ett fint torg med massor av röda cykelställ. Här rör det sig väldigt mycket cyklister och gångare. "Torget ska kunna användas för evenemang och aktiviteter." Men herregud, bland bilar och cykelställ kan man undra?

Nej, ingenting rimmar i mina ögon och öron. Nu har jag såklart inte ALL fakta men något borde kunnas göra bättre. Vi betalar ju för det här...eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar